ΤΡΙΤΗ 10/5/2016
Μάιος 30, 2016
0

Ταξιδεύουν τους επισκέπτες του Επικούρειου Απόλλωνα στο χρόνο!

epeikon-apollo6

Μαθητές του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρουσίασαν το καινοτόμο πολιτιστικό προϊόν τους «EPEIKON-APPOLLO» στην Ανδρίτσαινα που ταξιδεύει τους επισκέπτες στο χρόνο – Μαθητές – επιχειρηματίες που δούλεψαν με θέμα τον Ναό για μήνες – Στις 16 Μαΐου θα βραβευτούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εντυπωσιακή ήταν η  εκδήλωση του Β’ Αρσάκειου Λυκείου Ψυχικού στην Ανδρίτσαινα για την παρουσίαση του έργου: Ψηφιακή 3D Απεικόνιση του Ναού που πραγματοποιήθηκε πριν από το Πάσχα. Για πρώτη φορά στη Ηλεία, παρουσιάστηκε το προϊόν της πολιτιστικής επιχείρησης «EPEIKON» (EP = Επικούρειος, EIKON = σε εικόνες), υπό την επωνυμία «APPOLLO» (APP = application για το APOLLON), με την οποία οι μαθητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», το οποίο ταξιδεύει τους επισκέπτες – χρήστες στον χρόνο με το άγγιγμα μόνο ενός κουμπιού και συγκεκριμένα στον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, το τελευταίο τέταρτο του 5ου π.Χ. αιώνα. Μάλιστα το «APPOLLO» της πολιτιστικής εταιρείας «EPEIKON», κατέκτησε το βραβείο ”ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΙΟΝ” στα βραβεία στου Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων 2016 ανάμεσα σε άλλες 67 νεανικές επιχειρήσεις!

Το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού με συνολικά 70 μαθητές και καθηγητές και την συνοδεία της καθηγήτριας με πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό το έργο Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 22 Απριλίου τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα για πρώτη φορά με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά το μνημείο για το οποίο δουλεύουν εδώ και πολλούς μήνες. Οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές εντυπωσιάστηκαν από τη μεγαλοπρέπεια του Ναού ενώ οι φωτογραφικές τους μηχανές πήραν φωτιά. Εκεί στο Ναό τους περίμεναν να τους υποδεχθούν τα μέλη της DEEP GREECE της Ανδρίτσαινας Βασιλική Σαμουρίδη και Γιάννης Αδαμόπουλος αλλά και ο Θάνος Χουλιάρας, συντάκτης του#‎ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24.

Μετά το πέρας της ξενάγησης τους στο Επικούρειο Απόλλωνα οι μαθητές επισκέφθηκαν την ιστορική Ανδρίτσαινα με σκοπό να πραγματοποιήσουν την πρώτη σε Ηλειακό έδαφος παρουσίαση του προϊόντος «APPOLLO» , μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας παρουσία μαθητών του Αρσάκειου, Καθηγητών, μαθητών των σχολείων της Ανδρίτσαινας, του αντιδημάρχου Ανδρίτσαινας Μιλτιάδη Γεωργακόπουλου, μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυναικών Ανδρίτσαινας, μελών του φορέα Διάζωμα, του πρόεδρου του Συλλόγου Ολυμπίων Κωσταντίνου Βλάμη, του #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 και απλών πολιτών που θέλησαν να ανακαλύψουν πως λειτουργεί.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε όλο το Δ.Σ της εταιρίας  «EPEIKON» το οποίο αποτελείται σχεδόν στο σύνολό του από μαθητές του Αρσάκειου καθώς και οι τομείς καθενός από τα μέλη του Δ.Σ πάνω στο προϊόν. Τα παιδιά παρουσίασαν ολόκληρο τον κύκλο του προϊόντος από την αρχή της ιδέας μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, η τιμή του είναι προσιτή για όλους και εντυπωσίασαν το κοινό που καταχειροκροτούσε κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Στη συνέχεια μίλησαν για το επίτευγμά τους αυτό,  αλλά απεύθυναν και χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπίων Κωσταντίνος Βλάμης, ο συντάκτης του #ΦΙΓΑΛΕΙΑNews24 Θάνος Χουλιάρας, η γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυναικών Ανδρίτσαινας Ελένη Αγγελοπούλου, ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας Μιλτιάδης Γεωργακόπουλος καθώς και εκπρόσωπος του φορέα Διάζωμα. Αξίζει να σημειωθεί πως όλη αυτή η δράση του σχολείου καθώς και η επίσκεψη στο Ναό αλλά και η εκδήλωση στην Ανδρίτσαινα ήταν μια ιδέα που υλοποίησε η γραμματέας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυναικών Ανδρίτσαινας Ελένη Αγγελοπούλου, η οποία ήταν για πάρα πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος των Αρσάκειων Σχολείων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πολίτες αγόρασαν το προϊόν ενώ οι μαθητές μετέβησαν στο ξενοδοχείο Απολλώνιων της Ανδρίτσαινας όπου και γευμάτισαν με παραδοσιακά φαγητά της περιοχής ενώ το γεύμα στήριξε οικονομικά και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Ανδρίτσαινας. Επίσης ο συντάκτης του #‎ΦΙΓΑΛΕΙΑews24 Θάνος Χουλιάρας, παρέδωσε διαφημιστικά έντυπα της Επαρχίας Ολυμπίας και του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα τα οποία και διανεμήθηκαν στους μαθητές.

Τέλος, μια ακόμα έκπληξη περιμένει τους μαθητές και στελέχη της ΕΠΕΙΚΟΝ καθώς θα βραβευτούν για το έργο τους πάνω στον Επικούρειο Απόλλωνα, από τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο την Δευτέρα 16 Μαΐου στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της “ΗΛΕΙΑ LIVE” εδώ