ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

 

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.   Β΄ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΣΕΝ/ JAJunior Achievement Greece

Πολιτιστικό Πρόγραμμα ΔΙΑΖΩΜΑ

 

Εικονική Πολιτιστική Επιχείρηση με την επωνυμία EPEIKON

Η εταιρεία μας είναι μία πολιτιστική επιχείρηση. «Πολιτιστικές είναι οι επιχειρήσεις που παράγουν, προβάλλουν και διανέμουν πολιτιστικά προϊόντα για κατανάλωση, όπως βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές παραγωγές, εφαρμογές λογισμικού με πολιτιστικό περιεχόμενο (εκπαιδευτικά ή ψυχαγωγικά CD ROM, ψηφιακά εκθέματα σε μουσεία ή στο Διαδίκτυο κά.) μoυσικά CD, ψηφιοποιημένη μουσική (mp3) κ.ά».

 

Η επιχείρησή μας παράγει “γυαλιά εικονικής πραγματικότητας” σε συνδυασμό με “εφαρμογή κινητών τηλεφώνων” για την ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους (Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στις Βάσσες της Αρκαδίας).

 

Κύρια αποστολή της εταιρείας μας (EP = Ο ΕΠικούριος Απόλλων, ΕΙΚΟΝ = σε εικόνες) είναι η ανάδειξη και σύνδεση συγκεκριμένων μνημείων και χώρων του παρελθόντος με τη σύγχρονη πολιτιστική και οικονομική ζωή. Η μετάδοση του πολιτισμού μας σε άτομα που αδυνατούν να επισκεφτούν τα μνημεία του κόσμου.

 

Με τα προϊόντα μας, τα λογισμικά των οποίων αποτελούν πνευματικά δημιουργήματα των στελεχών της εταιρείας μας, δημιουργούμε μια νέα μορφή πολιτισμού, σχεδιασμένη από νέους για άτομα κάθε ηλικίας.

 

Η εταιρεία μας πιστεύει ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν σχετικά με τα αρχαία μνημεία της χώρας μας καθώς και με τους σύγχρονους χώρους τέχνης, ώστε να ενισχυθεί η αίσθηση των πολιτών της Ευρώπης, ότι έχουν μια κοινή πολιτιστική κληρονομιά.

Με αυτόν τον τρόπο θα προωθηθεί κατ’αρχάς ο διαπολιτισμικός διάλογος και παράλληλα θα ενισχυθεί ο πολιτιστικός τουρισμός, παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική άνθηση και εξέλιξη τόσο της χώρας μας όσο και ολόκληρης της Ευρώπης.

 

Εφευρίσκουμε επιπλέον τρόπους, μέσω της τεχνολογίας, ώστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες να έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται ακόμα και τα πιο μακρινά μνημεία, να τα γνωρίζουν, μέσω της ψηφιακής πραγματικότητας, που τους μεταφέρει επί τόπου, ενώ βρίσκονται στο σπίτι τους.

 

Αυτά τα «πιστεύω» συνιστούν και τις αξίες της εταιρείας μας.

 

Με τα εμβλήματα λοιπόν αυτά στοχεύουμε στη διάσωση των αρχαίων ελληνικών μνημείων στο πέρασμα των αιώνων.

 

Και όπως τονίζει ο Ν. Καζαντζάκης, αντικρύζοντας για πρώτη φορά, τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα:

«Κι εδώ η αρχαία τέχνη σε ξαφνιάζει∙ ήσυχα, από ένα μονοπάτι ανθρώπινο, σε ανεβάζει χωρίς να λαχανιάσεις στην κορφή…».

 

Το μότο της εταιρείας μας είναι: Όλοι μαζί για έναν νέο πολιτισμό,

                                                             Έναν πολιτισμό που δημιουργεί η σύγχρονη τεχνολογία.

 

Στο μέλλον η σχεδιάζει να παράγει:

  1. Εφαρμογές για ξενάγηση διαφορετικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων .
  2. Εφαρμογές για ξενάγηση σε Μουσεία και
  3. Εφαρμογές – παιγνίδια για την ξενάγηση των παιδιών στα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τρόπο διασκεδαστικό και ταυτόχρονα επιμορφωτικό.